דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כך תמנעו מהתקפות פישינג 

מאת    [ 17/04/2011 ]

מילים במאמר: 376   [ נצפה 2230 פעמים ]

מספר התקפות הפישינג והתחכום שלהן בשנים האחרונות עולה בהתמדה. ישנם מספר כללים פשוטים שאתה יכול וצריך לקיים שכמעט תמיד ימנעו ממך להפוך לקורבן פישינג. בעיקרון יש שתי דרכים שבה התקפת פישינג עובדת. הראשונה היא לשאול אותך באמצעות האימייל לנתונים שונים כגון סיסמאות או נתונים אישיים אחרים. אם באימייל נטען שיש בעיית אבטחה עם חשבון ההוטמייל או הפייסבוק שלך ושאתה חייב לספק את הנתונים או שיסגרו לך את החשבון - אל תעשה את זה! האימייל עלול להראות לגיטימי, אבל הוא אף פעם לא. אף אחד לא צריך להגיב לאימייל כזה שמבקש פרטים אישיים מבלי שהוא יזם פניה כלשהי לאחד מהגופים האלו, לעולם. יוצא הדופן היחיד הוא מייל שנשלח אליך כתגובה לפניה שאתה יזמת לשירות לקוחות שניתן באמצעות האימייל. הדרך השנייה שבה התקפת פישינג מתבצעת היא לנתב אותך לדף אינטרנט שדרכו אתה צריך לעשות log-in לאיזשהו שירות, כמו לדוגמא אתר הבנק, הפייסבוק או הדואר האלקטרוני שלך. בהתקפת פישינג דף האינטרנט הזה הוא כמובן מתחזה. הוא יכול להראות ממש אותו הדבר כמו דף ההרשמה המקורי אבל אותו האקר שיצר אותו אוסף את פרטי המשתמשים של אלה שמנסים להיכנס אליו. לראיה ראו את התקפת הפישנג נגד אתר בנק הפועלים בשנה שעברה. וכאן מגיע הכלל השני: לעולם אל תעשה log-in לאף חשבון שברשותך, ולא משנה אם זה חשבון בנק או פרופיל פייסבוק, דרך לינק שקיבלת לאימייל. אם אתה מקבל אימייל כזה מה שאתה צריך לעשות זה לסגור את הדפדפן, לפתוח אותו מחדש, לעשות log-in לאתר המבוקש ולראות את ההודעה הרצויה. כן, אפילו אם זה מייל שאומר שישנה תגובה חדשה על הסטאטוס שלך בפייסבוק. ואפילו אם אתה בטוח ב 99.9999% שהאימייל הוא לגיטימי לחלוטין, ה"דייגים" שמכינים את האימיילים האלה מעצבים אותם במיוחד כדי שהם ייראו לגיטימיים. בכל מקרה, אם אתה מקבלים הצעות מפתות לאימייל מאתר כמו Best Buy או כל אתר קניות אחר ברשת, והלינק מוביל לאתר שבו אתה צריך לעשות log-in לחשבון שלך - אל תעשה את זה!! לסיכום לעולם אין לספק סיסמאות או פרטים אישיים בתגובה לאימייל, גם אם הפונה נראה לגיטימי לחלוטין. אין לבצע log-in לאתרים כגון חשבונות בנק או אפילו חשבונות פייסבוק דרך לינקים שמגיעים באימייל - יש לסגור את הדפדפן לפתוח חדש. ויש להיזהר לא ללכת שולל אחר הצעות מפתות מאתרי קניות למיניהם ואין לספק פרטים אישיים גם אם קיים הספק הקל שבקלים. כל האמור לעיל חל גם על קישורים לא מזוהים ברשתות החברתיות ובעיקר בפייסבוק.
רנדי אברמס הצטרף ל- ESET ביולי 2005 בתפקיד הדירקטור לחינוך טכנולוגי. במסגרת תפקידו מעביר רנדי הדרכות לעובדי ומפיצי ESET בכל העולם.

לפני שהצטרף ל- ESET עבד רנדי בחטיבת אבטחת המידע של מיקרוסופט במשך 12 שנים בפיתוח תהליכים שמטרתם למנוע ממיקרוסופט לשחרר תוכנות נגועות.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב